Jak wybrać szafę chłodniczą gastronomiczną?...
Przygotowanie smacznych i świeżych posiłków nie byłoby możliwe, gdyby nie możliwość przechowywania jedzenia w niskiej temperaturze. Szachy chłodnicze gastronomiczne należą do ważnej części gastronomii, bez niej nie można by przechowywać tylu świeżych produktów. Warzywa, mięso, ale także nabiał to tylko niektóre produkty, które muszą się znaleźć w szafie chłodniczej. Inaczej ich termin przydatności byłby za krótki, a produkty stawały się nieświeże już po kilku godzinach w wysokiej temperaturze.
Na co zwracać uwagę przy wyborze szafy chłodniczej gastronomicznej?
Szafa chłodnicza jest urządzeniem, które zazwyczaj jest dużo większe niż lodówka. Jest to zaleta, która przydaje się w bardzo wielu lokalach gastronomicznych. Szafy mogą mieć pojemność nawet kilka tysięcy litrów brutto lub netto. Takie parametry zapewniają, że na regałach w szafie zmieści się wiele produktów. Szafa chłodnicza gastronomiczna link jest najczęściej chłodzona agregatem, którego klasa energetyczna może się różnić. Najkorzystniejszym rozwiązaniem w przypadku szafy chłodniczej gastronomicznej będzie wybranie jak najbardziej energooszczędnego urządzenia.
Jakie dodatkowe parametry może mieć szafa chłodnicza?
Szafa chłodnicza może mieć szereg udogodnień, które sprawią, że urządzenie stanie się bardzo praktyczne. Wśród ulepszeń, które mogą znaleźć się w szafie gastronomicznej, należy wymienić:
termostat elektroniczny, drzwi wyposażone w zamek, drzwi samo zamykające się, filtry powietrza, oświetlenie.Takie dodatki w szafie gastronomicznej sprawiają, że urządzenie ma wiele dodatkowych funkcji.