Do czego służy stół chłodniczy gastronomiczny?...
Stoły chłodnicze to niezbędne urządzenia w każdym lokalu gastronomicznym. Służą przede wszystkim do przechowywania żywności w odpowiednich warunkach. Jakie mają zalety? Czym cechuje się stół chłodniczy? Na jaki model postawić?
Stół chłodniczy gastronomiczny
Dzięki stołom tego typu można także krótkotrwale i wygodnie przechowywać oraz eksponować produkty w temperaturze od 0 do 8 stopni Celsjusza. Stoły chłodnicze są wykonane ze stali nierdzewnej, co zapewnia bezpieczeństwo podczas kontaktu z żywnością. Powierzchnię łatwo utrzymamy w czystości, co jest bardzo ważne dla każdej restauracji. Poszczególne modele mogą posiadać system dwu lub trzydrzwiowy, z szufladami, zlewem oraz nadstawką na pojemniki. Na rynku znajdziemy także sporo konfiguracji, pojemności i szuflad. Wiele zależy od potrzeb gastronomii, co wpłynie na urządzenie z agregatem lub bez.
Stoły chłodnicze i ich zalety
Najważniejszą zaletą stołu chłodniczego jest bezpieczeństwo przechowywania i przygotowywania żywności. W profesjonalnym lokalu gastronomicznym muszą być zachowane zasady, jakie mają na celu zapewnić wysoką jakość świadczonych usług. Za pomocą utrzymania odpowiedniej temperatury nie musimy martwić się zepsuciem, czy też obniżeniem jakości spożywczych artykułów. Solidny stół chłodniczy umożliwia estetyczną ekspozycję wyrobów i zachowanie ciągłości obróbki w kuchni.
Stoły chłodnicze są oferowane przez internetowe sklepy, które stawiają na dobrą jakość i atrakcyjną cenę. Szeroki wybór sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.